„DOBRE PRAKTYKI I TRADYCJE KULINARNE”

W poniedziałek, 10 czerwca 2019 w przasnyskim ZSP odbyła się konferencja „Mazowieckie dobre praktyki kulinarne – produkt lokalny i tradycyjny’. Wydarzenie to organizowane było przez:

·       Samorząd Województwa Mazowieckiego,

·       Starostę Przasnyskiego,

·       Lokalna Grupę Działania „Północne Mazowsze”.

Na spotkaniu poruszane były zagadnienia związane z identyfikacją produktów lokalnych, możliwościami i sposobami wprowadzania ich na Listę Produktów Tradycyjnych, promocją regionu poprzez produkt lokalny. W przerwach pomiędzy poszczególnymi prelekcjami odbywał się konkurs kulinarny na najsmaczniejszy wyrób regionalny. Wszystkie potrawy były wyśmienite. Zwyciężczyniami zostały panie z koła gospodyń wiejskich w Grudusku. Uczestnikom konkursu zostały wręczone nagrody od Starosty Powiatu Przasnyskiego oraz przedstawiciela Lokalnej Grupy Działania „Północne Mazowsze”.

czerwic 2019 578
czerwic 2019 604
czerwic 2019 608
czerwic 2019 610
czerwic 2019 611
czerwic 2019 614
czerwic 2019 631
czerwic 2019 684
czerwic 2019 688
czerwic 2019 691
czerwic 2019 520
czerwic 2019 532
czerwic 2019 543
czerwic 2019 566
czerwic 2019 572
czerwic 2019 575
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16